Můj klid a radost

Vyzkoušela jsem kuřecí supreme

Spojení šťavnatého kuřecího masa, jemného celerového pyré a bylinkového másla je naprosto dokonalé. Za mne dávám tomuto jídlo deset z deseti. A to i proto, že nejde o žádnou kalorickou bombu.  

Ingredience (2 porce)

Kuřecí nejvyšší:

  • 2 kuřecí supreme (prsíčko s kůží a částmi kosti)
  • Sůl, pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla

Celerové pyré:

  • ½ většího celeru (asi 300 g)
  • 1 menší brambora (pro zjemnění)
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 30 g masa
  • Sůl, bílý pepř

Bylinkové máslo:

  • 50 g másla (pokojové teploty)
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • ½ stroužku česneku (jemně nasekaného)
  • Špetka soli a pepře

Postup

1. Příprava bylinkového másla

  1. Nechte změknout a smíchejte s nasekanými bylinkami, česnekem, solí a pepřem.
  2. Zabalte do potravinové fólie a váleček. Dejte do lednice ztuhnout.

2. Celerové pyré

  1. Oloupejte celer a bramboru, nakrájejte na menší kousky.
  2. V hrnci uvařte v osolené vodě doměkka (cca 15 minut).
  3. Slijte vodu, přidejte máslo a smetanu.
  4. Rozmixujte do hladkého pyré, dochuťte solí a bílým pepřem.

3. Kuřecí nejvyšší

  1. Kuřecí maso osušte, osolte a opepřete.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a supreme opečte nejprve kůží dolů (cca 4 minuty).
  3. Otočte, přidejte máslo a opékejte další 3 minuty.
  4. Poté vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 10–12 minut.
  5. Po vytažení nechte maso chvíli odpočinout.

4. Servírování

Na talíř dejte celerové pyré, na něj položte kuřecí supreme a přidejte plátek bylinkového másla, které se krásně objeví. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami a podávat s lehkým salátem.

Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *