
Vyzkoušela jsem kuřecí supreme
Spojení šťavnatého kuřecího masa, jemného celerového pyré a bylinkového másla je naprosto dokonalé. Za mne dávám tomuto jídlo deset z deseti. A to i proto, že nejde o žádnou kalorickou bombu.
Ingredience (2 porce)
Kuřecí nejvyšší:
- 2 kuřecí supreme (prsíčko s kůží a částmi kosti)
- Sůl, pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
Celerové pyré:
- ½ většího celeru (asi 300 g)
- 1 menší brambora (pro zjemnění)
- 150 ml smetany ke šlehání
- 30 g masa
- Sůl, bílý pepř
Bylinkové máslo:
- 50 g másla (pokojové teploty)
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce nasekané pažitky
- ½ stroužku česneku (jemně nasekaného)
- Špetka soli a pepře
Postup
1. Příprava bylinkového másla
- Nechte změknout a smíchejte s nasekanými bylinkami, česnekem, solí a pepřem.
- Zabalte do potravinové fólie a váleček. Dejte do lednice ztuhnout.
2. Celerové pyré
- Oloupejte celer a bramboru, nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci uvařte v osolené vodě doměkka (cca 15 minut).
- Slijte vodu, přidejte máslo a smetanu.
- Rozmixujte do hladkého pyré, dochuťte solí a bílým pepřem.
3. Kuřecí nejvyšší
- Kuřecí maso osušte, osolte a opepřete.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a supreme opečte nejprve kůží dolů (cca 4 minuty).
- Otočte, přidejte máslo a opékejte další 3 minuty.
- Poté vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 10–12 minut.
- Po vytažení nechte maso chvíli odpočinout.
4. Servírování
Na talíř dejte celerové pyré, na něj položte kuřecí supreme a přidejte plátek bylinkového másla, které se krásně objeví. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami a podávat s lehkým salátem.
Dobrou chuť!
