
Koprovka podle Kaśi. Rychlá, bez smetany, podávaná s rýží
Musím říct, že je skvělé mít kamarádku z jiné země a o to spíš, když ráda vaří a vy rádi zkoušíte nové recepty. Moje nejka Kaśinka je Polka, se kterou sdílíme radosti i starosti čtyřicet let. Když přijede vždycky u mě něco uvaří. Ona totiž ráda vaří. A onehdá došlo i na naši tradiční koprovku.
Vy děláte taky koprovku? Divila jsem se, když se Kašinka nabídla, že ji uvaří. No jo, vaříme taky koprovku. Ale nemáme smetanu. Tu ale Kaša nepotřebovala. Tahle koprovka je totiž bez smetany, za to se v ní nešetří čerstvým koprem. Poláci si dost potrpí na čerstvé potraviny. O tom, jak se u nich dobře jí jsem psala a přidala k tomu video z krakovského trhu. Podívat se můžete tady.
Na koprovku podle Kaśi vám bude stačit:
Hovězí vývar (čím silnější, tím lepší)
Z hladké mouky a másla připravíte jíšku
sůl
a nakonec hodně čerstvého kopru

Jak na to:
Jednoduše připravíte jíšku a do ní za stálého míchání vlijete vývar
Osolíte a přidáte minimálně jednu velkou hrst kopru. Uvaříte k tomu kvalitní rýži a oběd za pár kaček je hotov. A jak nám chutnala? Musím říct, že jinak než ta naše česká. Nicméně byla výborná. Odlehčenou verzi určitě uvařím.
Vaše Fifty

